vineri, 23 martie 2012

Cornulete cu untura



Ingrediente:200 grame untura
                  4 galbenusuri
                   200 ml iaurt simplu
                   foarte putina sare,un varf de cutit
                   esenta de vanilie
                   faina cat cuprinde pentru a rezulta un aluat potrivit
Mod de preparare:intr-un bol se pune untura,sarea,galbenusurile si esenta de vanilie,se amesteca bine,apoi se pune iaurtul si se amesteca bine toate impreuna.Se pune faina treptat si se framanta sa se obtina un aluat care nu se va prinde de maini.Eu am lasat pentru 30 de minute aluatul in frigider.
Umplutura:rahat,nuci,dulceata
Se intinde foaie de aluat si se taie in formele dorite si se umplu cu ce doriti fiecare.In cazul meu le-am umplut cu dulceata si rahat.Dupa ce s-au copt se tavalesc in zahar pudra din abundenta.Au iesit niste cornulete fragede care mi-au adus aminte de anii copilariei.

joi, 15 martie 2012

Tort cu mousse de ciocolata cu lapte si ciocolata alba

Blat:4 oua,4 linguri de zahar,3 linguri faina,o lingura cacao
Mousse de ciocolata cu lapte:2 oua,4 linguri zahar,2 linguri amidon,350 ml.lapte +50 ml.lapte,100 grame ciocolata cu lapte,10 grame gelatina fina,250 ml.frisca lichida
Mousse de ciocolata alba:2 oua,4 linguri zahar,2 linguri amidon,350 ml.lapte +50 ml.lapte,100 grame ciocolata alba,10 grame gelatina fina,250 ml.frisca lichida
Pregatire blat:Din cele 4 oua se face un blat de pandispan clasic .
Pregatire mousse de ciocolata alba:Se bat bine ouale intregi cu zaharul,apoi se adauga si amidonul si se bate pana compozitia se omogenizeaza.Se adauga laptele(350 ml.) si se pune pe bain marie pana se ingroasa compozitia.Dupa ce sa ingrosat se ia de la aburi se se lasa la racit.
    Gelatina se pune la hidratat in 50 ml.lapte.Ciocolata se rupe bucati se se topeste la bain marie cu 100 ml din frisca.Restul de frisca se bate bine.
   Gelatina dupa ce sa muiat se pune la bain marie pana la dizolvarea completa,cand este gata se adauga peste compozitia fiarta amestecandu-se bine.De asemenea se bate bine si ciocolata cu frisca (cele ce au fost la bain marie )apoi se amesteca bine cu frisca normala.La sfarsit se amesteca crema de oua cu frisca cu ciocolata.
Intr-o tava care se tapeteaza bine cu folie alimentara se aseaza blatul care se siropeaza putin,apoi se toarna moussul de ciocolata alba,se da putin la frigider pentru a se intari putin.Intre timp se pregateste moussul cu ciocolata cu lapte,se pregateste in acelasi mod ca si cel cu ciocolata alba.
    Dupa ce sa intarit prima crema putin se poate turna peste ea si cealalta crema,adica moussul cu ciocolata cu lapte.
Decor:Am ornat tortul cu 150 ml.frisca lichida,iar marginile au fost cu 200 grame ciocolata.

duminică, 11 martie 2012

Prajitura înghetată



Blat: 6 oua ,150 gr. zahar, 30 gr.cacao, 70 gr. faina, o lingurita otet, un praf de copt
Crema : 4 galbenusuri, 200 ml.lapte, 200 gr. zahar,o lingura amidon,vanilie,zeama de lamaie,un pachet unt
Spuma: 4 albusuri ,200 gr. zahar pudra ,vanilie,zeama de lamaie
Decor:ciocolata
Pregatire blat:Se bat albusurile spuma cu zaharul,apoi se pun galbenusurile,faina,cacaua,praful de copt si o lingurita de otet.Se da la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Pregatire crema:Se amesteca patru galbenusuri cu 200 grame zahar,vanilie,o lingura cu amidon si se adauga  laptele,se pun la fiert la foc mic pana se ingroasa.Se mixeaza bine un pachet de unt peste care se adauga crema fiarta,dar bineinteles cand sa racit.La sfarsit se pune zeama de lamaie dupa gust.
Spuma:Se bat albusurile spuma cu zaharul pudra,apoi se pune la bain marie pana se ingroasa.Cand este gata se pune putina zeamă de lamaie.
Mod de asamblare:peste blat se aseaza crema iar peste crema se pune spuma de albus,se decoreaza cu ciocolata razuită.

joi, 8 martie 2012

8 MARTIE

Chiar daca au in comun sensibilitatea, frumusetea, delicatetea… femeile sunt unice… “La multi ani!”

joi, 1 martie 2012

1 Martie

Primeste primavara in viata si in suflet... deschide-ti aripile si incearca sa zbori... inchide ochii si incearca sa visezi... nu-i asa ca e minunat?O primavara fericita!
Un martisor pentru vizitatorii blogului!